sreda, 26. oktober 2016

Valonski vladi je uspelo zavrniti podpis CETE, ker je Belgijska ustavna ureditev podobna delegatskemu sistemu.

V programu Socialistične partije Slovenije je cilj, da se uvede skupščinski delegatski sistem. Ta sistem ima Švica imela pa ga je samo še Jugoslavija. Smo proti strankarskemu sistemu, ker stranke skrbijo samo zase, za potrebe ljudstva pa jim je vseeno. Delegatski sistem omogoča, da ljudje neposredno vplivajo na delovanje vlade in jo tudi odstavijo, kar v našem sistemu, ki je kopija nemškega parlamentarnega sistema, saj so "osamosvojitelji" prepisali nemško ustavo, ni mogoče. Če pade vlada pomeni samo, da se zamenjajo stranke, ki pa še vedno delajo samo zase. 

TITO je Milovanu Đilasu leta 1954 dejal, ko je le-ta hotel vzpostaviti parlamentarno demokracijo Zahodnega tipa:
"Če boste na teh prostorih uvedli parlamentarno demokracijo Zahodnega tipa se bosta zgodili 2 stvari:
1. Prišlo bo do državljanske vojne (kar se je v Jugoslaviji zgodilo leta 1991, ko je bila uvedena parlamentarna demokracija) in
2. Kapital se bo skril za stranke, tako leve kot desne in dosegel svoje, narod pa bo ponovno osiromašen in zasužnjen. (točno to se je zgodilo po 25 letih tega sistema)

ZATO:
Valonski primer je potrdil, da ima Socialistična partija Slovenije pravo vizijo, da narodu omogoči pravo demokracijo prek delegatskega sistema, ko bo narod lahko svoj glas izrazil neposredno ne samo prek strank, ki ga itak peljejo v pogubo, ker samo skrbijo zase.
O tem govori tudi tovariš Janez Winkler, ki pravi, da je čas da nekdo v Sloveniji naredi red in nevtralizira stranke, ki so 25 let samo kradle in razdvajale narod in ga še vedno, da lahko kradejo.

Smrt fašizmu / Svoboda naroduNi komentarjev:

Objavite komentar