torek, 22. november 2016

V oddaji Tarča na RTV SLO so razkrili enormne razlike v cenah, ki jih slovenske bolnišnice plačujejo za enake materiale, pri čemer se pojavljajo razlike, ko se za enak material v eni bolnišnici plačuje 5-krat in več kot v drugi bolnišnici.

Novinarji so primerjali naš sistem s Finskim sistemom in ugotovili, da mu zastarele materiale plačujemo dražje, kot Finci nove. Poleg tega so Finci povedali, kar govorimo tudi v Socialistični partiji Slovenije, da imajo nabavo organizirano znotraj bolnišnic, brez posrednikov, torej brez privatnih družb, ki zaračunavajo provizijo in dražijo produkte, medtem, ko imamo v Sloveniji praviloma pri vsakem materialu verigo posrednikov, ki dražijo cene materiala.

Ministrica za zdravje, se je v oddaji sprenevedala in ponavljajo eno in isto, pri čemer ni pojasnila ničesar. V 2eh letih na vladi tako ni spremenila načina naročanja, ki bi ga kot ministrica ne le lahko ampak morala za dobrobit davkoplačevalcev.

Epilog vsega, je kar v SPS poudarjamo, da gre za mafijsko organizirano državo, kjer lobiji kradejo državljane, politika pa jim to omogoča, pri čemer ima politika od tega korist. Govorijo o korupciji in klientelizmu, sami pa so gonilo le tega.

VSI POLITIKI V ZADNJIH 25 LETIH SO KRADLI IN ŠE KRADEJO NAROD

Zato:

VRNITE MILIJARDE NAZAJ NARODU!

To je razlika med Socialistično partijo Slovenije in drugimi strankami. Mi bomo naredili red in zagotovili dostojno življenjem vsem državljanom Republike Slovnije, ki ga je politika, tako leva kot desna izropala. Ne zanima nas katera politika zase pravi da je levičarska in katera desničarska, vse stranke so del te oligarhije, zanima nas kdo je pošten in kdo to ni ne glede na prepričanje! Mi smo gibanje proti vsej nepošteni oligarhiji, ki nam krade dostojanstvo in bogati na naš račun. Sami veste, da so vsi enaki, nihče pa ne naredi nič za narod, le zase. Imate možnost izbire.

SKUPAJ NAM BO USPELO!

Prosimo, podpišite pobudo za vrnitev državnega premoženja

Smrt fašizmu / Svoboda narodu

Ni komentarjev:

Objavite komentar