četrtek, 19. januar 2017

Nils Muižnieks, komisar Sveta Evrope za človekove pravice, v današnji izdaji Dnevnika:

"Moje sporočilo vsem državam na begunski poti: Nič več niste tranzitne države! Povečajte svoje nastanitvene zmogljivosti, okrepite možnosti za integracijo beguncev v družbo."

Torej gospod, EU katere komisar ste, je razbila Bližnji vzhod skupaj z ZDA. Nemčija, ki vodi EU je vabila migrante v EU in sedaj zaprla vrata, da bomo "pokasirali" mi na Balkanski poti in vi pričakujete od nas, da jih nastanimo namesto vas, ki vodite vse skupaj in so migranti posledica vaših vojn in bogatenja?

Sam sem bil osebno vedno proti politiki EU in Nata, ter proti našim politikom, ki so vsi brez izjeme podpirali to politiko in jo še. Pa naj bo to Ljubica Jelušić, ki mi je nekoč dejala, da ima Slovenska vojska pravico biti v Afganistanu, ker tam skrbi za mir, Karel Erjavec kot obrambni minister, Janša kot agent BND, Borut Pahor kot večni zagovornik EU in Nata ali Luka Mesec, ki sem ga v lokalu Na terasi sredi Ljubljane spraševal (takrat se še ni vedelo za njegove povezave s Sorosem) kdaj gremo ven iz EU in je dejal, da njemu EU ustreza bolj kot izhod iz EU. Torej če ti ustreza EU ti ustreza tudi Nato...

Vsi politiki ne glede na barvo, so za svoje osebne koristi, delovali v skladu s politiko EU in Nata in danes te isti, kot Ljubica Jelušić ugotavljajo, da se je politika do Bližnjega vzhoda vrnila kot bumerang, ko pa sem jo pred leti kritiziral mi je dejala, da do tega nikoli ne bo prišlo, da nimam pojma in da jo je lahko kritzirati iz kavča. Na koncu sem imel prav.

Da se vrnem nazaj k migrantom. Ponavljam, jaz kot državljan Slovenije sem bil vedno proti politiki EU in Nata, vedel sem, da bomo prej ali slej čutili posledice. Opozarjal sem na to in sedaj mi vi komisar EU govorite, da moram te begunce kot državljan Republike Slovenije sprejeti, jim dati možnost, medtem, ko ni zaposlitve za nas Slovence in plačevati za njih, medtem ko je Nemčija od vojn profitirala ,Slovenski politiki pa me 25 let izdajajo kot državljana za svoje koristi?!

Oprostite gospod Muižnieks, komisar Sveta Evrope, predlagam vam, da vsi vi politiki, od vas komisarjev do naših Ljubic, Karlov, Mesecev, ki zagovarjate in vodite EU in Nato, sprejmete begunce na svoj račun, kajti to je vaša politika, vaša odgovornost, meni kot državljanu pa ne ukazujete, za koga moram plačevati in koga moram sprejeti v državo, od katere še sam nimam nič. Če ste fašisti ostanite fašisti do konca in ne govorite meni, da sem fašist, ker vas vse po vrsti preziram in nimam z Bližnjim vzhodom ničesar. Nisem jaz ubijal, nisem jaz posiljeval, nisem jaz ropal njihovih resursov. VI STE JIH! In sedaj pojejte kar ste skuhali, brez obdolževanja mene in meni podobnih, ker če bi se poslušalo nas, Bližnji vzhod ne bi bil kakršen je in ne bi bilo beguncev!

S tem zapisom ni mišljeno, da se ljudem ne sme pomagati, predvsem ženskam in otrokom, ampak povedati, da je skrb za begunce moja dobrota kot državljana in ne dolžnost kot nam govori Papež Frančišek in predstavniki EU in naši politiki, ki podpirajo to politiko, medtem, ko se eni gredo križarske vojne drugi pa ekonomske vojne, na nas državljane pa prelagajo odgovornost.

Generalni sekretar SPS
Tadej Trček

SF/SN

Ni komentarjev:

Objavite komentar