petek, 1. september 2017

Rad bi spregovoril o narodni zavesti. Danes skuša desnica prikazati, da je zavedna, medtem ko socialiste/ komuniste obtožuje, da smo brez narodne zavesti. To utemeljuje na osamosvojitvi, ko so dejansko Slovenijo prevzeli tisti, ki so v 2. svetovni vojni sodelovali s Hitlerjem. Glavna pri tem je Rimokatoliška Cerkev v Sloveniji, ki je v 2. svetovni vojni organizirala vaške straže, belo gardo in domobrance, ki so delovali v korist okupatorja in povzročili državljansko vojno, da bi Cerkev, ki je bila pred 2. svetovno vojno glavna na Slovenskem obdržala svoje privilegije, ki jih je ustvarila s pokristjanjevanjem.

V 2. svetovni vojni, so se komunisti uprli monopolu cerkve in fašizmu, katerega del je Cerkev. Na stran OF, ki so jo vodili komunisti so stopili tudi zavedni duhovniki, ki so prepoznali, da gre za zgodovinski trenutek, ki je odločilen za usodo slovenskega naroda. Ker je šlo za gibanje, ki bi pretrgalo 12 stoletij trajajočo vladavino Cerkve nad Slovenci, je Cerkev storila vse in organizirala vojsko protu partizanom. Tako je Cerkev pomagala zrušit socializem, ki je dovoljeval vero ni pa dovoljeval vpletanja Cerkve v notranje zadeve države. Tako je Vatikan izdatno podprl osamosvojitev, s čimer si je omogočil vpliv in premoženje, ki ga v socializmu ni mogel imeti.

Tako ni naključje, da desnica ravno na domobrancih in slovenski osamosvojitvi utemeljuje narodno zavest. Obstaja pa lep slovenski pregovor, ki pravi: "Ljubezen velika, na koncu jezika, na dnu srca, pa nič ne velja."  To je delovanje desnice. Govori o domoljubju in zavednosti ob tem pa so sami prvi, ki izdajajo Slovenski narod. Tako je Janša podelil vso slovensko gospodarstvo tujini - Nemčiji, še prej je to počel Drnovšek. Tako kot so domobranci med 2. svetovno vojno delovali za Nemčijo in Vatikan in imeli geslo: "Bog, narod, domovina.", tako to počnejo danes brez orožja.

Bistveno pa je to, da kdor resnično ljubi svoj narod in ima narodno zavest, ne govori ampak naredi. Tako smo to naredili socialisti/komunisti v 2. svetovni vojni. To dokazuje, da smo socialisti/ komunisti zastavonoše narodne zavesti, ne glede na to kaj pravi izdajalska desnica.

V kontekst tega tako spada uničevanje zavesti o NOB in socializmu, ideje TITA, kajti narod, ki pozabi, da je močan, plemenit in se je sposoben upreti, je za to oblast nevaren. Z brisanjem tega spomina pa bi radi dosegli, da bi narod prepričalu, da je nemočen, hlapčevski, s čimer bi lahko uničili naš narod.

Ob tem je potrebno omeniti tudi lažno levico, ki jo imamo od osamosvojitve, ki sama dovoljuje, da se spomin na NOB uničuje oziroma daje vtis, da brani vrednote samo toliko, kolikor jim to pomaga, da ohranja položaj in skupaj z desnico uničuje naš narod. To je strategije tistih, ki so razbili Jugoslavijo, da bomo nemočni in da nas bodo izkoristili, ter ko nas ne bodo več potrebovali uničili. Zato tudi nenehno poudarjamo uničenje Jugoslavije, ker je bila to začetna faza uničenja našega naroda in ostalih narodov SFRJ. To se danes dogaja.

Tako opominjam, da je potrebno gledati dejanja in ne besed. Lažna levica in desnica sta tako kot Cerkev polna lepih besed, dejanja pa so nasprotna besedam. Tako kot pravijo duhovniki: "Poslušajte me, ne glejte me!"

Socialisti / komunisti na drugi strani pa ne govorimo enega in počnemo drugega. To smo dokazali v 2. svetovni vojni in to dokazujemo danes. In tako kot nas je narod začutil v 2. svetovni vojni, ko so naši dedje in očetje naredili to kar je bilo odločilno za preživetje našega naroda, tako nas vi prepoznavate danes!

SF/SN

Generalni sekretar SPS

Tovariš Tadej Trček

Ni komentarjev:

Objavite komentar