ponedeljek, 30. oktober 2017

Ob jutrišnjem dnevu reformacije, svarimo pred vplivom klerofašizma, ki nam vlada in proti kateremu so se borili protestanti  in objavljamo ta zapis.

Cerkev je na Slovenskem zanetila 3 državljanske vojne.

1. državljanska vojna je potekala v času pokristjanjevanja, kar je lepo opisal France Prešeren v Krstu pri Savici. V 8. stoletju so Bavarci, ki jim je karantanski knez Borut dal v varstvo sina Gorazda, začeli pokristjanjevati Slovence. Vse, ki niso hoteli sprejeti križa in se ukloniti, so pobili.
2. državljanska vojna je potekala v času protireformacije, s katero so skušali zatreti protestantizem, ki mu je pripadal Primož Trubar, in ki je napisal Abecednik z namenom opismenjevanja naroda, kar Rimskokatoliški cerkvi ni ustrezalo. Poleg tega je kot protestant napisal Priliko proti zidavi cerkva, v kateri poudarja, da naj ljudje ne plačujejo za zidavo cerkva in kapelic, saj lahko molijo doma in jih bo Bog ravno tako uslišal.
Poleg tega, je kot protestant napisal Priliko proti zidavi cerkva, v kateri poudarja, da naj ljudje ne plačujejo za zidavo cerkva in kapelic, saj lahko molijo doma in jih bo Bog ravno tako uslišal. Med drugim zapiše:
"Duhovnikov, plačevanje za cerkev nič ne moti, ker jim prinaša lepo življenje. Če bodo preveč dobro živeli, se bodo cvrli v peklu."

3. državljanska vojna je potekala v 2. svetovni vojni, ko je Rimskokatoliška cerkev pozivala proti OF in ustanovila Katoliško akcijo, iz katere je kasneje formirala vaške straže, belo gardo in nazadnje domobrance, ki so na bežigrajskem stadionu na Hitlerjev rojstni dan 20. 4. 1944, prisegli Hitlerju pred SS oficirjem Rösenerjem. Do konca 2. svetovne vojne in še po njej so v imenu boga in križa izvajali nasilje nad slovenskim narodom, ter to nadaljevali še po uradni kapitulaciji Nemčije, ko niso hoteli položiti orožja in so še naprej streljali na partizane.

Po letu 1991 je Cerkev spet pridobila vpliv, ki ga je imela pred 2. svetovno vojno. Tako danes rehabilitira fašizem, skuša izenačiti domobranstvo s partizanstvom, da bi lahko kasneje partizanstvo razglasila za izdajo. Vse z namenom, da bo cerkev, tako kot je bila navajena ena in edina, ki bo odločala o življenju in smrti. Čas inkvizicije lepo pokaže bistvo cerkve.
Tisti, ki se ni strinjal s cerkvijo, je končal na grmadi ali mučilni napravi. Danes pa ta ista cerkev govori o humanizmu, demokraciji in človekovih pravicah. Prav tako politiki, ki jim Cerkev pomaga govorijo, da je katolištvo steber Slovenstva. Nikoli ni bilo in nikoli ne bo, ker nam je to z mečem vsiljena vera.

Cerkev je zanetila 3. državljanske vojne na Slovenskem in takšna politika, lahko vodi v 4. državljansko, česar si ne želimo, vendar so motiv cerkve in zgodovinska dejstva več kot jasna. Tako kot je jasno, da se v cerkvah danes postrojujejo v uniformah, tako kot so se domobranci.
Naj bo ta zapis svarilo pred klerofašizmom, ki ni bil nikoli poražen in je tu. Povezave Vatikana s Hitlerjem  in Mussolinijem so jasne. In tako kot je cerkev nenehno delovala proti slovenskemu narodu, tako to počne danes. 

Zato Socialistična partija Slovenije, tako kot je to počela Komunistična partija Slovenije pred 2. svetovno vojno, svari pred politiko cerkve, ki počne isto skozi vso njeno zgodovino. Dan reformacije naj bo tako svarilo pred politiko cerkve proti kateri se je boril Primož Trubar in moral pobegniti v tujino, ker se je uprl in ker je dal Slovenskemu narodu pisano besedo.

SF/SN

1 komentar:

 1. Para presentarme adecuadamente, soy el Sr. Michael Benson, un prestamista privado, otorgo un préstamo mínimo de $ 5,000 dólares o su equivalente en otras monedas a cualquier cantidad de préstamos con una tasa de interés del 3%, esta es una oportunidad financiera a su puerta, obtenga su préstamo de 2017 rápidamente. Hay tanta gente afuera que busca oportunidades financieras o ayuda a la vuelta de la esquina y en Lugares, y aún así no pueden conseguir uno, pero aquí está. Oportunidades de financiamiento a su puerta y, por lo tanto, no puede permitirse el lujo de perder esta oportunidad. Este servicio está hecho para personas, empresas, hombres de negocios y mujeres y la disponibilidad de cualquier cantidad que desee para obtener más información. Contáctenos por correo electrónico: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM
  Formulario de solicitud de préstamo y devuélvalo.

  Nombre completo .................

  Número de teléfono privado ................

  País ..................

  Dirección ................

  Estado ...............

  Años ..............

  Has aplicado antes o no. .............

  Estado ..............

  Cantidad del préstamo necesaria. ..................

  Periodo de préstamo ................

  Ocupación.................

  Ingreso mensual .....................

  En reconocimiento de estos detalles, le enviaremos nuestro acuerdo con el cronograma de reembolso, y si acepta los Términos y Condiciones, podrá obtener su préstamo una vez aprobado, dependiendo de la gravedad, urgencia y confianza que tengamos para usted.
  Estoy esperando tu respuesta rápida.

  Atentamente

  Micheal Benson

  OdgovoriIzbriši