ponedeljek, 4. december 2017

Na predsednika republike Boruta Pahorja smo naslovili odprto pismo, ki smo ga poslali tudi vsem medijskih hišam. Dopis pa bomo poslali tudi pisno na nadškofijo in zahtevali opravičilo za ravnanja RKC.

Tukaj objavljamo vsebino pisma:

"Gospod predsednik,

glede na vaše prizadevanje po spravi pri čemer se udeležujete pokopa ustašev v Hudi jami in ne poveste resnice, kaj se je tam zares dogajalo ter sodelujete skupaj z RKC, ki je na slovenskem povzročila 3 državljanske vojne in se ni opravičila za svoja dejanja, zahtevamo, da glede na vaš volilni slogan SKUPAJ in po vaše spravna dejanja, uporabite vsa razpoložljiva sredstva, ki vam jih omogoča položaj predsednika republike in zahtevate od RKC opravičilo za morjenje v 2. svetovni vojni in zahtevate sondiranje in prekop žrtev domobranskega nasilja na Sv. Urhu, ki še vedno ležijo po gozdovih od Sv. Urha do Orel. V teh gozdovih počiva preko 1000 Slovencev, ki so jih domobranci po nareku RKC mučili in pobijali na Sv. Urhu ter pokopovali, na grobove pa zasajali smrečice, da bi prikrili svoja ravnanja.

Če iskreno delate na procesu sprave, potem je vaša dolžnost, da prikažete tudi krivdo RKC in njenih pomagačev, ki jih je prek Katoliške akcije organizirala v vaške straže, belo gardo in domobrance, ki so v imenu boga v korist cerkve ubijali sonarodnjake.

Če tega ne boste storili, je to dokaz, da proces sprave uporabljate samo za blatenje partizanskega gibanja in da ste povsem pod vplivom RKC, zaradi česar ste v Vatikanu tako kot vaš mentor Milan Kučan, dobili odlikovanje Suverenega malteškega viteškega reda.

SF/SN

Generalni sekretar Socialistične partije Slovenije
tovariš Tadej Trček "

Ni komentarjev:

Objavite komentar