sobota, 27. oktober 2018

Včeraj smo na predsednika Republike, predsednika vlade, ministre in vodje poslanskih skupin, poslali poziv o umiku priznanja Republike Kosovo s strani Republike Slovenije.

Poziv je dostopen na tej povezavi:

https://drive.google.com/open…

V pozivu smo navedli sledeče:
Republika Slovenija je leta 2008 storila velikansko napako in priznala suverenost in neodvisnost dela ozemlja Republike Srbije, nam prijateljske države.

Kosovo in Metohija je integralni in nedeljivi del Republike Srbije, kar je zapisano tudi v resoluciji Združenih narodov 1244. Ta južna pokrajina, nam bratske države, po mednarodnem pravu ni imela nikakršne pravice razglasiti samo sebe za »državo«. Po 10-ih letih od priznanja je še bolj očitno, da je Kosovo od začetka jugoslovanske krize v 80-ih, instrument Zahoda.

Na Kosovu je baza ZDA Bondstill, prek katere se ustvarja nemire na južni srbski meji in na Kosovu samem, ta ravnanja pa so usmerjena proti bratski Srbiji, bratski Rusiji, Sloveniji in Evropi. Evropa je sod smodnika, Balkan pa detonator, ob trenutnem zaostrovanju situacije pa ta politika postaja zelo nevarna, tudi za državljane Republike Slovenije. S pozivom bi dali jasen signal Zahodu, da se ne bomo podrejali njegovi politiki.

Besede o neodvisnosti in suverenosti Republike Slovenije ter uravnoteženi zunanji politiki RS bodo brez umika priznanja, samo propaganda brez realnih argumentov.

Zato vas pozivamo, da se zavzamete, da Republika Slovenija, po zgledu vse večjega števila držav, prekliče to nespametno priznanje in se zavzame za ozemeljsko celovitost Republike Srbije.
Vse naslovnike, ki ne boste ukrepali, bomo smatrali kot zveste izvajalce Zahodne politike, ki je usmerjena proti Republiki Sloveniji in njenim državljanom.

Zanimiv podatek pa je, da so srbski mediji o tem že poročali, slovenski pa ne (https://www.b92.net/info/vesti/index.php…) in Radio Sputnik.

SF/SN

Ni komentarjev:

Objavite komentar