O nas

Socialistična Partija Slovenije je utemeljena na zgodovinskem dosežku Jugoslovanskih komunistov v borbi proti fašizmu in staremu kapitalističnemu redu v 2. svetovni vojni in povojni izgradnji socializma v Jugoslaviji. Socialistična Partija Slovenije je edini in neposredni naslednik ideje Josipa Broza TITA in Jugoslovanstva v Slovenskem prostoru. Temelj delovanja je spostovanje Partizanskega boja, jugoslovanstvo, panslavizem, antiimperializem, antikolonializem, ideje bloka Neuvrščenih.

Pri dosegu zastavljenih ciljev smo nepopustljivi in brezkompromisni, vendar delujemo v skladu z ustavno in zakonsko ureditvijo Republike Slovenije. Naše mnenje je, da če združimo dobre stvari prejšnjega sistema in dobre stvari sedanjega sistema, lahko naredimo moderno socialno državo nove dobe. Vemo, da smo Slovenci tega sposobni in da je to naša edina opcija za boljše živjenje.

Socialistična Partija Slovenije je stranka intelektualcev in proletariata, z močno strokovno in moralno podlago, ter je sposobna narediti red in voditi Slovenski narod na pot dostojanstvenega in ponosnega življenja državljanov.

SPS